Huisvesting
In 2023 is gestart met hybride werken in het verbouwde stadhuis. Belangrijke aspecten omtrent het hybride werken zijn dat medewerkers elkaar kunnen ontmoeten, netwerken en dat zij flexibiliteit- en activiteitgerelateerd kunnen werken. Dit betekent dat medewerkers minder plaats- en tijdgebonden hun werkzaamheden uit kunnen voeren. Bij de aanpassingen aan het stadhuis is uitgegaan van een gemiddelde bezetting van 60%.
In 2024 wordt de toepassing van het hybride werken geëvalueerd en gemonitord. Op basis van deze uitkomsten kunnen indien nodig (kleine) aanpassingen plaatsvinden in de inrichting van het stadhuis of kunnen de 'spelregels' voor het hybride werken worden aangepast.
Voor de eigen werkgebouwen wordt in 2024 onderzocht of er financiële ruimte te creëren is door actief te sturen op de kwaliteitsbeleving van de werkgebouwen. Het meer bewust sturen en stimuleren van (een verminderd) energiegebruik door de gebruikers krijgt hierin een hoge prioriteit. Ook het actief sturen op de huidige ambitieniveaus met betrekking tot bijvoorbeeld schoonmaak en beveiliging zijn hierbij belangrijke onderwerpen.